foto
“Goed werken en goed leven: een effectief team in een harmonieus formaat”

Over Ria Swager

Drs. Ria Swager werkt als psycholoog NIP (Nederlands Instituut van Psychologen), gezondheidszorgpsycholoog en cognitief-gedragstherapeut (lid Vereniging voor Cognitieve en Gedragstherapie) bij RMD Advies. Zij is verantwoordelijk voor psychologische begeleiding, advisering en coaching in het kader van reïntegratie of dreigend langdurig verzuim als gevolg van (werkgerelateerde) psychische klachten.


Ria is bij de Rijksuniversiteit Leiden opgeleid tot klinisch orthopedagoog. Na haar afstuderen in 1982 werkte zij van 1982 tot 1996 bij het Pedologisch Instituut in Rotterdam, een afdeling van de CED-Groep. Tijdens deze periode volgde zij post-academische opleidingen tot gezondheidszorgpsycholoog en cognitief- gedragstherapeut. In 1996 richtte zij met o.a. Marc van Os RMD-Advies op. Ria is jurylid van de Jury Lid van Verdienste van de Vereniging voor Cognitieve Gedragstherapie.

 

De cognitieve gedragstherapie is het uitgangspunt bij de psychologische behandelingen. Deze therapievorm is bewezen effectief bij de behandeling van psychische klachten. Cognitieve gedragstherapie is kortdurend, directief en wordt verricht met behulp van wetenschappelijk onderbouwde behandelprotocollen. Binnen deze richting heeft Ria zich o.a. verder bekwaamd in de korte oplossingsgerichte therapie en aandachtgerichte cognitieve therapie. Als lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) zijn de gedragscodes van deze beroepsvereniging uitgangspunt van haar handelen (zie voor nadere informatie www.psynip.nl en www.vgct.nl).RMD Advies
Schiekade 830
3032 AL Rotterdam
     
Postadres
Postbus 299
3000 AG Rotterdam
      T. 010 - 243 73 45
F. 010 - 243 73 46
rmd@rmdadvies.nl
© 2007-2009 ThirdWave Webdesign. All rights reserved.
This website is powered by ThirdWave CMS