foto
“Goed werken en goed leven: een effectief team in een harmonieus formaat”

Mediation

Wat is Mediation

Mediation is het gezamenlijk oplossen van een conflictsituatie, met de hulp van een neutrale, vakbekwame conflictbemiddelaar: de mediator. Vrijwel elk conflict heeft een oplossing die aanvaardbaar is voor de betrokken partijen. Vaak zien de betrokkenen deze oplossing niet meer doordat men teveel in het conflict verwikkeld is. Hulp van een mediator kan daarin verandering brengen.


Bevredigend en kostenbesparend

Mediation biedt zowel aan particulieren als aan ondernemers en overheden de mogelijkheid om op een bevredigende en kostenbesparende manier tot een oplossing van interne en externe conflicten te komen. Een conflict is vaak een noodzakelijk kwaad, maar betekent ook een kans om tot nieuwe inzichten te komen. Eigen verantwoordelijkheid nemen bij het zoeken naar een oplossing in plaats van het afdwingen daarvan via de rechter biedt grote voordelen. De onderlinge verhouding raakt niet verder verstoord en zal vaak verbeteren, en de kosten blijven beheersbaar. Wij mediators kunnen u in dit proces ondersteunen.


RMD gaat verder ...

Mediation is voor ons niet de enige manier waarop wij ons met conflicten bezig houden. Wij zijn als trainers, opleiders en coaches betrokken bij o.a. de opleiding en de nascholing voor mediators en leveren bijdragen aan publicaties over conflictmanagement.  Daarnaast richten we ons op preventie van conflicten, coaching in conflictsituaties en de begeleiding van trajecten die vanuit een gevonden oplossing worden ingezet.

ONLINE MEDIATION

Binnenkort is het mogelijk om bij RMD van online mediation gebruik te maken. Later hierover meer...

RMD Advies biedt bemiddeling bij arbeidsconflicten tussen b.v.
  • Een werkgever en een werknemer (of verschillende werknemers)
  • Een leidinggevende en een medewerker (of verschillende medewerkers)
  • Een medewerker en een collega


Bij RMD Advies kunt u voor arbeidsmediation terecht op eigen initiatief, of via verwijzing door een bestuur, leidinggevende of personeelsconsulent. Deze laatste vaak in overleg met een arbo dienst.


RMD Advies biedt bemiddeling bij familiezaken b.v.
  • Echtscheiding, omgangsregeling, ouderschapsplan, (kinder)alimentatie
  • Verdeling gezamenlijke eigendommen
  • Erfeniskwesties
  • Familieverhoudingen

 

Bij RMD Advies kunt u voor familiemediation terecht op eigen initiatief, of via verwijzing door de rechtbank, advocaat of via het Juridisch loket.


 

Lees meer over de werkwijze van RMD bij Mediation.


RMD Advies
Schiekade 830
3032 AL Rotterdam
     
Postadres
Postbus 299
3000 AG Rotterdam
      T. 010 - 243 73 45
F. 010 - 243 73 46
rmd@rmdadvies.nl
© 2007-2009 ThirdWave Webdesign. All rights reserved.
This website is powered by ThirdWave CMS